Profesorii noștri cu codiță

În cadrul programelor educaționale derulate de Centrul Edulier, încă din 2015, destinate copiilor cu dificultăți de învățare, am intervenit cu următorii #profesoricucodita:

  1. MIMI, profesorcucodiță, născută la data de 04.10. 2014, rasa Shorkie (Yorkshire cu Shi-tzu)

Mimi este calmă, iubitoare, răbdătoare cu cei mici, dornică să le facă pe plac și să îi încurajeze.

2. VERDI, profesor cu codiță, născut pe 13.08.2015, rasa Yorkshire mix

Verdi adoră să lucreze cu copiii, este principalul lor sprijin la orele de terapie asistată de animale, mai ales la clubul de lectură. Verdi nu latră, nu se agită, nu pleacă de lângă prietenii lui, copiii, îi încurajează să citească cu câte un pupic. Verdi și-a arătat toate calitățile în programele de teraie de recuperare, fiind unul din pricipalii profesori care a ajutat la creșterea stimei de sine a celor mici, a încrederii că pot și că inima și lăbuțele lui sunt în slujba celor mici și a recuperării lor.

3.  Oscar,  profesor cu codiță stagiar,  născut în septembrie 2016, rasă Bichon havanez mix

Oscar este în pregătire pentru a putea îndeplini cât mai bine îndatoririle de #profesorcucodita. El adoră să petreacă timp cu copiii, se joacă cu ei, îi place să îi determine să zâmbească și să-și consume energia.

4. Kosem, a.k.a Căpșună, profesor cu codiță stagiar, născută în 14 februarie  2017, rasa Shorkie

Kosem este în pregătire, stagiile sale la activități arătând ce caracter frumos are și cât de mult își dorește să lucreze cu copiii. Testările au avut rezultate pozitive. Ea a primit de la copii numele de ”Căpșună” nume pe care îl adoră. Căpșună iubește să stea lipită de copii, câmd aceștia își îndeplinesc sarcinile de lucru în orele de terapie.

5. RO*Panco”s RAMONDA, a.k.a. Deedee,  pisică profesor cu codiță stagiar, născută la 7.04.2017, rasa Main Coon. black tabby.

Deedee are toate caracteristicile pozitive ale unui #profesorcucodită, fiind prima pisică folosită în terapia de recuperare din România. Deși tânără, ea a trecut cu brio etapele testărilor preliminare și se pregătește să lucreze zilnic cu copiii, mai ales la clubul de lectură asistată.

Deedee și-a asumat și rolul de ambasador al dislexiei, urmând să susțină campania de conștientizare a dificultăților de învățare TSI către publicul larg.