Prietenii cu codiță și impactul lor asupra sănătății tale

Am scris multe mărturii de la cititorii noștri, care ne-au povestit despre animăluțele lor de companie. Toți au ne-au spus cât de grozavă este viața alături de prietenul sau prietenii lor cu codiță; câtă bucurie aduc aceștia în viețile lor și cât de mult i-au alinat atunci când le-a fost mai greu.

Cu greu poți descrie în cuvinte bucuria pe care o simți atunci când cățelul tău te întâmpină dând din coadă și privindu-te cu ochi mari, iubitori; când pisica ta se tăvălește cu lăbuțele în sus așteptând să o mângâi pe burtică – semn de încredere totală; când pasărea pe care o îngrijești ți se așează pe umăr și „vorbește” cu tine; când hamsterul ți se cuibărește în palme sau peștișorii vin la marginea acvariului să te salute. Animalele de orice fel sunt prieteni necuvântători care îți oferă toată dragostea lor necondiționat. Și toată această dragoste oferită este foarte benefică pentru sănătatea ta fizica și mintală.

Iată doar câteva feluri în care prietenul tău cu codiță îți poate îmbunătății sănătatea:

Prietenul cu codiță nu te judecă

Nu trebuie să-i dai socoteală animaluțului de ce nu ai mai ieșit din casă de câteva zile, de ce nu te-ai pieptănat sau de ce nu ai spălat vasele. Nu trebuie să-l impresionezi cu realizările tale și nici să îi rezolvi problemele. Prietenul tău cu codiță te va iubi necondiționat și va fi fericit să stea cu tine.

Prietenul cu codiță îți este credincios

Când nu te simți prea bine sau când nu ai chef să fii sociabil, prietenul tău cu codiță îți este alături. Te ascultă liniștit când vorbești cu ei și le poți spune tot ce ai pe suflet fără să împrăștie vorba. Te calmează și, orice prostie ar face, nu poți sta supărat pe el.

Prietenul cu codiță te încurajează să fii mai activ

E adevărat că nu te poți plimba cu un peștișor, dar câinii, pisicile sau iepurii sunt mari iubitori de activități în aer liber.
Plimbatul câinelui poate fi considerat de mulți ca o activitate obligatorie, pe care trebuie să o facă, însă această puțină mișcare este benefică atât pentru tine cât și pentru animal. Pe lângă faptul că mișcarea te face mai sănătos, îți dă și posibilitatea de a socializa cu alți stăpâni de căței. Vorbind cu alte persoane despre cățelul tău, contribuie la ținerea sub control a anxietății sociale.

Grija față de un animal te face să ai mai multă grijă de tine

Dacă ai sau ai avut vreodată un animal, nu ai cum să nu știi privirea aceea cu ochi mari care îți spun „E timpul să mă hrănești!”. Animăluțele iubesc rutina, iar aceasta este benefică și pentru oameni. Prietenul cu codiță te va încuraja să te trezești dimineața, să mănânci, să te joci, să te culci la ore relativ fixe. Rutina dă scop și structură zilei, lucru foarte bun pentru ținerea sub control a depresiei și anxietății.

***

Dacă și dvs. vreți să ne împărtășiți poveștile prietenului sau prietenilor cu codită o puteți face AICI. Fie că au 2 sau 4 picioare, că piuie, miaună, chițăie sau latră, povestea dvs. dorim să inspire pe toată lumea. Mai ales, ne dorim să arătăm importanța unui companion în viața familiei, modul cum ne poate educa și poate ajuta la educația copiilor.
De asemenea, dacă v-a plăcut, dați LIKE paginii noastre de Facebook Profesori cu codita și împărtășiți-ne impresiile dvs. Și nu uitați să ne trimiteți câteva poze cu prietenul dvs. cu codiță la ham@profesoricucodita.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *