Vine, vine primăvara, de căței fugiți e plină țara

Site-urile de socializare sunt pline în ultimul timp de anunțuri disperate de la stăpâni de căței care și-au pierdut prietenii cu codiță. Acest lucru se întâmplă foarte des în această perioadă, deoarece începe perioada de împerechere, moment în care aproape toată „educația” primită de la stăpâni se duce pe apa sâmbetei. Din acest motiv Profesorii cu codiță s-au gândit să vă spună câteva lucruri de care să țineți seama astfel încât prietenul dvs. blănos să nu fugă și să nu se piardă.

Dacă stați la curte, inspectați gardul de jur împrejurul curții și astupați toate spațiile pe unde cățelul ar putea evada.

Cățelul trebuie microcipat. Dacă reușește să scape din supravegherea dvs. și este găsit de cineva, cățelul poate fi identificat și îl puteți găsi mult mai ușor.

De asemenea, este foarte benefic pentru găsirea cățelului ca acesta să aibă la gât o zgardă pe care să fie trecute toate datele dvs. de contact: numele cățelului, numele dvs., numărul dvs. de telefon și alte date pe care le considerați utile, ca de exemplu dacă are vreo afecțiune ce necesită supraveghere medicală.

Când vă plimbați este foarte important ca animalul să poarte lesă. În acest mod nu poate fugi prea departe. Indicat ar fi să poarte și botniță.

Nu în ultimul rând, este FOARTE IMPORTANT să vă sterilizați/castrați animalul. Dacă faceți acest lucru, câinele va ignora total această perioada de împerechere și nu va mai fugi. Sterilizarea/castrarea este recomandată de către toți medicii veterinari și nu poate fi înlocuită de nici o altă soluție temporară. Acest lucru este benefic și pentru sănătatea câinelui. Acesta nu va mai intra în conflict cu alți câini și nu se va mai răni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *